Волошка
Dec 26 2008, 00:33
В наш час коли все що не робиться, робиться заради грошей йти на ринок троха страшно. В ковбасу дають розрихлювачі, в сметану - в кращому випадку муку або крохмаль і т.д., в землю жиби бульба ся вродила всяку хімію сиплять шо навіть жуків нема. Для людини що живе "на поверсі" заводити корову було б як мінімум нелогічно... та і всьої господарки навіть в селі зара не заведеш, бо біля того тра ходити і робити.
Любі друзі, як в наш час можна харчуватися здорово, коли на ринку суцільна кака, а в маркетах все напічне ГМО?
Можливо Ви знаєте якісь хитрощі щодо виявлення якісного продукту?
Ділимося досвідом!!!
напевно виходу нема, бо ГМО воно вже скрізь

. просто треба намагатись харчуватись роздільно і уникати напівфабрикатів та інших поганих продуктів, їсти більше фруктів та овочів
Цитата(nA(0) @ Dec 26 2008, 12:29 )

уникати напівфабрикатів та інших поганих продуктів, їсти більше фруктів та овочів
А яка гарантія що ті фрукти і овочі корисні? Чи ті ж ГМ продукти більш небезпечні ніж припустимо ходтог з ринку?
Волошка
Dec 26 2008, 18:16
Робила я експеримент... купила ото гарне ябко (парафінове) ну і поставила його на підвіконня. Цікаво кіко часу пролежит. Вже лежит близько місяця... і ніц му не є... Та наше з яблуньки би як мінімум побабчилося бодай трішки, а тамто і далі блистит... Хробак в ньому не заведеться...
Купуввала вчора мандаринки... не могла їх їсти, смерділи мені чимось і всьо...
Roman_Lviv
Dec 26 2008, 19:05
Цитата(Волошка @ Dec 26 2008, 18:16 )

Робила я експеримент... купила ото гарне ябко (парафінове) ну і поставила його на підвіконня. Цікаво кіко часу пролежит. Вже лежит близько місяця... і ніц му не є... Та наше з яблуньки би як мінімум побабчилося бодай трішки, а тамто і далі блистит... Хробак в ньому не заведеться...
Купуввала вчора мандаринки... не могла їх їсти, смерділи мені чимось і всьо...
А хто сказав, що це яблуко????? ЦЕ генетично модифікований продукт..... Тому воно вже не яблуко, а схоже на яблуко. і взагалі - нам потрібно ввести таке ж, як і в США - відділити магазини з натуральними продуктами від модифікованих.
Якби то тільки яблука ((
Не один раз натрапляв на ситуацію коли продукти на ринках не продавали вагітним а казали "У мене для вас нічого нема". А були такі що і продавали (
Волошка
Dec 27 2008, 00:08
Цитата(fuxx @ Dec 26 2008, 21:09 )

Не один раз натрапляв на ситуацію коли продукти на ринках не продавали вагітним а казали "У мене для вас нічого нема". А були такі що і продавали (
Так і є. Пузік в мене вже великий так що по мені видно, що я вагітна. Коли шось хочу купити то питаюся чи то можна вагітним, і мені зразу або рекомендують щось інше, або кажуть що нема в них нічого такого щоб могли мені, як вагітній продати...
Добре що ще є такі совісні продавці, а не тільки ті кому тре аби продати.
Але не дуже на то купуйся бо є "свині" яким однаково, тільки б товар продати.
З 1-го травня в Україні запроваджується нова вимога до продуктів. Заборонено використовувати малоінформативні етикетки (які є нині), а на нових мають писати повний вміст, вагу, термін придатності і використання... і купу всякого... Може хоч тоді задумаються...
Rainbow
Dec 28 2008, 14:27
Вчора під час походу за продуктами на супербазар, придивлявся до продуктів який вміст. І що ви думаєте? Купа упаковок оселедців де ненаписано взагалі що там містить. Я вже не кажу про детальний опис. Висновок деякі ідіоти вирішили забити на ті норми. Ех.. дивились би всі так на їхню продукцію і не купляли, то далеко вони б не заїхали.
Волошка
Dec 28 2008, 14:29
оселедець бодай запакований хоч якось...
а ото чудо шо у відрах продають? або ящики з реберцями, печінкою, крильцями і т.д. Нарід туди-сюди попри ті ятки ходить, пилюка на то всьо падає.... і купують... є такі що то купують....
Шахтар
Dec 28 2008, 14:38
хм ... в магазинi купую тiлькинеобхiдне, так як хлiб,цукор. Э свi й садочок, де вирощую нормальнi фрукти, без всяких там хiм. добавок, так само iз картоплею. Мясо також тiльки домашне, так само i смтанка, i масло, i молоко (добренько недалеко живуть моi бабусi ). та неспорю iнколи потрiбно попрацювати i на грядцi, але це ж i корисно. -)
Rainbow
Dec 28 2008, 14:43
Цитата(Волошка @ Dec 28 2008, 15:29 )

оселедець бодай запакований хоч якось...
Як подивишся на вміст, то і купувати не хочеться щоб потім травитись всяким ЕХХ, бензонатом натрію і т.д.
Цитата(Волошка @ Dec 28 2008, 15:29 )

а ото чудо шо у відрах продають? або ящики з реберцями, печінкою, крильцями і т.д. Нарід туди-сюди попри ті ятки ходить, пилюка на то всьо падає.... і купують... є такі що то купують....
Те що на то падає, не порівнюється з тим що може містити. Доволі часто посипають всякою хімією щоб не псуловась.
Шахтар, не у всіх є така можливість..
консультант
Jan 9 2009, 12:00
Стосовно молока. Будь-яке молоко придбане з рук на базарі рекомендую кип"ятити. Якщо корова має скриту форму маститу, збудником якого є стафілокок, то ангіна забезпечена тому, хто його вип"є. Не дай Боже корова хвора на туберкульоз, незалежно від форми, людина теж ризикує захворіти ним. Тільки кип"ятіння може запобігти цьому. Коли проводиться пастерилізація, молоко повинні з рази нагрівати до 90 градусів та охолоджувати, що в нас не завжди роблять на совість. Найбільший ризик являє собою домашній сир і сметана. Я завжди вибираю магазинне масло або сметану в того, кого знаю персонально.
Стосовно м"ясних продуктів - це взагалі непочатий край розмов. Часто вивозять на базар м"ясо тих тварин, які не подають надії на життя. Люди є люди і кожен робить по мірі своєї совісті та вихованності. Цілий рік годувавши свиню і затративши на її годівлі немалі кошти, не кожен захоче закопати в землю гроші, от і реалізує. Знав чоловіка, який на одному з Львівських базарів продав задню частину з вівчарки, пояснюючи людям, що це м"ясо косулі. Інший таким чином продав більше 10-ти кролів, які здихали в часи епідемій. Дивіться в кого, що купуєте і думайте, чи конче потрібно воно вам, чи можна обійтись. Краще робити, як в"єтнамці - все пропускати через вогонь. Вони навіть оселедці смажуть, страхуючи себе.
А ще видали такий закон, що якщо в маслі є рослинні жири, то на упаковці не мають писати слово "Масло"
Rainbow
Jan 9 2009, 16:55
UnLikE, хм.. Це коли такий закон видали?
Недавно, але в дію він впаде в травні... мають писати Спред
Gaude?mus
Jan 9 2009, 18:39
Я тільки ЗА щоб нормально харчуватись! Тепер в моїй сім*ї не їдять ковбаси, дівчина не їсть хот-догів і не заходить навіть в Мак-дональс

.Адже це все шкідливе для нашого організму. І обов*язково коли купляєте щось дивіться дату виготовлення!!
Rainbow
Jan 9 2009, 18:41
Цитата(Gaude?mus @ Jan 9 2009, 18:39 )

І обов*язково коли купляєте щось дивіться дату виготовлення!!
І на вміст теж.
BlooDy MaRy
Jan 9 2009, 22:36
Мені недавно розказував викладач з ДПЮ, що побував на ковбасному заводі... Спочатку дивувався навіщо там стільки туалетного паперу, а виявляється з нього роблять молочну ковбасу... А ще.. таку сценку спостерігав: разом зі всім натуральним і ненатуральним перемоловся щурик, який мимо пробігав. Більше я молочної ковбаси не їла
Rainbow
Jan 9 2009, 22:41
BlooDy MaRy, це вже старі способи. Нові це коли добавляють якусь єрунду (забув як звати) яка утримує воду. При тому у великих кількостях.
Вся ковбаса яка коштує менше 80гр./кг це не мясо.
про то всьо була передача по СТБ))
Rainbow
Jan 9 2009, 22:48
UnLikE, не дивлюсь ТВ. Це знаю зі слів знайомого який з цим має справу.
Ще він мені розказав колись про горілку "Хортиця". Фішка в тому що нема там ніякого спирту класу люкс. Там взагалі спирт низької марки йде. І щоб це не було відчутно добавляють гліцерину. В той же вечір зайшов в "Велику Чергу" і подивився що воно містить. І дійсно на етикетках від самої дешевої до самої дорогої написано що є гліцерин. А щодо лапші про спирт класу люкс, то лише Неміров з такого спирту. І то лише експортний варіант в квадратних бутилках.
Ну не тре... про ковбаси... знаю повний технологічний процес (не показовий) Родинної ковбаски, і жодного туалетного паперу нема. М*ясо є, і то в більшості, звісно є ще й додатки, але це мо бути фарш, або відрізки, але не соя чи папір. Тому не тре узагалальнювати.
Rainbow
Jan 10 2009, 19:43
UnLikE, от до речі по СТБ імена назвали тих халтурщиків?
Irene, так Родинна Ковбаска не така вже й дешева. То не сосиски по 15 гр./кг.
BlooDy MaRy
Jan 10 2009, 22:28
Цитата(Irene @ Jan 10 2009, 19:36 )

Ну не тре... про ковбаси... знаю повний технологічний процес (не показовий) Родинної ковбаски, і жодного туалетного паперу нема. М*ясо є, і то в більшості, звісно є ще й додатки, але це мо бути фарш, або відрізки, але не соя чи папір. Тому не тре узагалальнювати.
А я і не узагальнюю
UnLikE
Jan 10 2009, 22:30
Rainbow, вот іменно шо нє))
Rainbow
Jan 10 2009, 22:33
UnLikE, ну в такому випадку СТБ можна прирівняти до бульварної преси. Бо якщо вони хочуть показати з себе героїв, то могли би назвати своїми іменами. Я прекрасно розумію що ковбаси за 20 гр. бути не може. Але якщо ви вже це вияснили то вкажіть чітко хто халтурить!
Волошка
Jan 10 2009, 23:14
Цитата(Rainbow @ Jan 10 2009, 22:33 )

ковбаси за 20 гр. бути не може
в ті часи коли я ше їла ковбасу (так, колись я її їла), то придатність її до вжитку перевіряла на свому котові... якщо їв (а це вже говорить що вона с*їдобна), і залишався живим (ну не помер поки що) то я її могла також вживати... Але зараз мені спротивилося то всьо... я просто побачила як оте виготовляють... після вигляду виробництва, м*яко говорячи, захотілося проблюватися добре...
Цитата(BlooDy MaRy @ Jan 10 2009, 22:28 )

ТОді назву фірми в студію, а то анонімність - узагальнює.
BlooDy MaRy
Jan 11 2009, 11:53
Цитата(Irene @ Jan 10 2009, 23:48 )

ТОді назву фірми в студію, а то анонімність - узагальнює.
ех, якби я ще знала назву) я ж писала в першій своїй смс у цій темі, що викладач побував на одному ковбасному заводі... Цього не достатньо?)
Мені не достатньо. Якщо таке говорять, то мають говорити і власне про кого, бо така анонімна заявка кидає тінь на всіх... от сиди і здогадуйся...
BlooDy MaRy
Jan 11 2009, 21:58
Цитата(Irene @ Jan 11 2009, 12:16 )

Мені не достатньо. Якщо таке говорять, то мають говорити і власне про кого, бо така анонімна заявка кидає тінь на всіх... от сиди і здогадуйся...
Якщо сказано про якийсь ОДИН завод, значить один, а не всі. Ніхто не хоче називати, і не треба. Я просто написала те, що знаю
Цитата(BlooDy MaRy @ Jan 9 2009, 22:36 )

Мені недавно розказував викладач з ДПЮ, що побував на ковбасному заводі... Спочатку дивувався навіщо там стільки туалетного паперу, а виявляється з нього роблять молочну ковбасу...
Напарнця нещодавно знайшла у ковбасі кусочок паперу, там навіть можна було розібрати літери написані чорнилом ))
Доречі виробник - Родинна Ковбаска.
У мене сусід побував на заводі і бачив як за пів години з пів чану теплої води декількох білкових польських брикетів і невеликої кількості мясного фаршу утвориловся повний чан "мясного" фаршу. Стандартна технологія виробництва ковбаси нижнього і серднього цінового класу.
Можу назвати де є цей цех, але це не наш регіон, та й впевнений що переважна більшість виробників цим (і не тільки) грішать.
консультант
Jan 14 2009, 18:27
Часто купував молоко в пачках. Не хочу писати назву, щоб не образити виробника. Одного разу, використавши тільки півлітри, решту поставив в холодильник. Через два дні, як попробував його, це вже не було подібне на молоко, а радше на гіркий полин. Проконсультававшись з тими хто працює на подібних підпреємствах по його випуску, зрозумів, що вся причина в консервантах та біодобавках, які додають до нього. Подивишся на упаковку, а там пише - термін зберігання 4 місяці. Яке коров"яче молоко може стільки часу залишатись солодким? Неодноразово мене поболювала підшлункова з-за та печінка після такого молоко. Тепер купую тільки молоко термін зберігання якого не більше 5-7 діб і почуваю себе добре.
Rainbow
Jan 14 2009, 19:37
консультант, молоко може 4 місяці зберігатись хіба що якщо його напицькати консервантами.
Щодо виробників, то не буду скривати, скажу що "Простоквашино" це самі хімізовіні молочні продукти. Найменш хімізовані "Словяночка". Просто брав сметану і чуть залишав в холодильнику. Дивився що буде. Простокашино 2 тиждні стояла і лише присохла. Словяночка на 4й день отримала гірковатий смак. Тому рішив що саме це наразі буде найкращий варіант. Хоча на упаковці майже все одинаково.
консультант
Jan 14 2009, 20:22
Цитата(Rainbow @ Jan 14 2009, 19:37 )

Щодо виробників, то не буду скривати, скажу що "Простоквашино" це самі хімізовіні молочні продукти.
Підтримаю ваш приклад і те саме скажу відносно молок "Буренка" та " На здоровье".
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.