Повна версія цієї сторінки:
Ворог людства №1
Отож пора вже визначитися хто наш найбільший ворог.
консультант
Jan 14 2009, 13:02
Серйозна тема. Я вважаю, що найбільший ворог людства - це СНІД. Якщо від іншого можна ще якось самому уберегтись, то від СНІДу не застрахований ніхто, навіть новонароджені.
Волошка
Jan 14 2009, 13:06
Фуксику, суперова тема (де смайл той шо з поцілунком??? а???)
Я проголосувала за людину.
Земля має кору, і ця кора уражена хворобами. Наприклад, одна з цих хвороб називається "людина". (Ніцше)
Не буду напрягати всіх і довго своїми філософськими баченнями скажу лише одне: За все треба платити. Якщо людина над цим задумається не буде ні СНІДу, ні раку, ні інших хворіб. Мовчу про екологію.
Певне всетаки людина.
Екологію самі зіпсували.
Горілку ніхто не заливає.
Наркотики аналогічно.
Після перших 3 варіантів хвороби не повинні так надокучати.
Rainbow
Jan 14 2009, 13:46
І так коротко по пунктах.
1. Мало того що ніхто нам його не заливає, там ще не маємо сили волі відмовитись. Відмовник це чуть не ворог людства. Людей які скажуть ні одиниці. Чи є горілка ворог людства? Але людство цього ворога самі створило.
2. Ноги проблеми ростуть з тої самої діри. Тут взагалі треба не мати сили волі ніякої щоб втопити все в наркотиках. Тим більше що більшість наркоманів попросту пробують не для того щоб забути щось, а для за задоволення не враховуючи чим воно закінчиться.
3. Впевнений зараз на що 99.9% що СНІД це ніяка не інфекційна хвороба. Хвороба існує а причини походження зовсім інші. Це не одна тема дискусії. Але тим не менше створено воно людиною і продовжується створювати.
4. Туберкульоз це наслідок всіх соціальних проблем.
5. Колись згадав про одного діяча який сказав що тепер в Києві не може жити після Швеції. Бо там там мало того що екологія на порядок краща, так люди самі дбають про неї! Самі не смітять собі під ноги. З цього треба починати.
6. Ця проблема створена вакцинацією і екологією.
7. Пройшовши по цих пунктах напрошується питання, хто крім на самих є ворогом?
BlooDy MaRy
Jan 14 2009, 17:58
Цитата(Rainbow @ Jan 14 2009, 13:46 )

...Пройшовши по цих пунктах напрошується питання, хто крім на самих є ворогом?
Підтримую думку, ми самі для себе вороги, самі створюємо себе(в моральному плані xD), створюємо свій характер, досліджуємо і створюємо шкідливі "штучки" і середовище для себе, і самі створюємо собі проблеми.
Pianist
Jan 14 2009, 18:15
Так. Ми-Люди, знищуючи природу знищуємо самі себе. Я думаю що проблема екології це найбільша проблема. Люди які її нищать не розуміють що земля це наша годувальниця і знищуючи її вона просто перестане працювати для нас. Буде апокаліпсис. Мені дуже жаль природу, вона не заслуговує на таке ставлення. Якби моя воля я б хоч на маленьку частку, але все ж зменшила вплив людини на природу. Це просто вандалізм. От задумалась про це, вже в котре, і засмутилась
Rainbow
Jan 14 2009, 19:19
От до речі згадав собі такий момент. Про зв'язок між тотальною вирубкою лісів Карпат і повінню.
Один ідіот (іншого слова не підберу) заявив що то не є причиною. Пригадуючи один політичних анекдот, можу сказати що той замміністра точно в школі не вчився якщо він не в курсі що коріння дерев утримують воду. Я вже не кажу про те що кожна сосна здатна утримати до 3х тон води. І от результат. І таких прикладів море.
BlooDy MaRy
Jan 19 2009, 19:11
Нажаль ідіотів таких багато, навіть вдумуватись не хочеться про тих ХТО туг владою забавляється... От нам і результат...
Marlett
Jan 19 2009, 21:53
Коротше кажучи, ми точно добавимось - і цього не відвернути. Те, що здійснюються якісь заходи по захисту екології, то це хіба трошки сповільняє розвиток подій - не більше. А щоб це все зупинити, а надто - повернути в старе русло, потрібні просто титанічні зусилля усіх без винятку. От всі говорять - йой, скоро вже буде пізно!треба шось робити!скоро буде пізно! А я вважаю, що ВЖЕ пізно.
Rainbow
Jan 19 2009, 22:47
Marlett, багато з чим уже добавились. Зокрема, можете мене не переконували в протилежному якщо я скажу великий процент СНІДу, раку, алергій, цукрового діабету можна завдячувати такій процедурі як вакцинація.
А ті хто на тому касу збивають, кричать що це не правда і продовжують лохам вішати лапшу. І люди на це вудуться, вбиваючи свою імунну систему на рівному місці.
ggg1089
Jan 20 2009, 13:49
Єдиний ворог людства це воно саме. До цього висновку, мабуть, прийшло багато людей (скоріше за все більшість). Однак тільки прийшли до висновку, і на цьому все закінчилось. Але скоро ситуація виправиться. Адже людство є ворогом не тільки для себе але й для природи. Від небезпеки або втікають, або боряться з нею. Так як перший варіант в даному випадку не підходить, то залишається тільки боротьба. Отже, найближчим часом (це може бути століття) цього ворога почнуть знищувати. Не важко здогадатись, що або людство саме себе знищить (хоча мабуть скоріше за все майже знищить) або природа його знищить (хоча це те ж саме що і самознищення тільки посередництвом природи)

Тому доповню слова
Marlett. Пізно виправляти ситуацію мирним шляхом. Її можна виправити, але вже аж ніяк не мирним шляхом. В даному випадку спочатку треба застосувати радикальні міри, а вже після того приступати до мирних дій. Під радикальними мірами я розумію зменшення людського населення Землі (це може бути знищення частини населення, а може бути депортування на іншу планету

)
все болезни человечесва от безкультурья
Булдаков, генерал, фільм "особеності национальной рибалкі"
Marlett
Jan 20 2009, 18:18
Цитата(ggg1089 @ Jan 20 2009, 13:49 )

Тому доповню слова
Marlett. Пізно виправляти ситуацію мирним шляхом. Її можна виправити, але вже аж ніяк не мирним шляхом. В даному випадку спочатку треба застосувати радикальні міри, а вже після того приступати до мирних дій. Під радикальними мірами я розумію зменшення людського населення Землі (це може бути знищення частини населення, а може бути депортування на іншу планету

)
Природа сама так побудована, що як розплодиться забагато людей, то відповідно 'зайві' рано чи пізно самі повмирають (може, СНІД, рак, наркотики і т.д. - і Є тими 'регулювальниками', 'відсіювачами' менш пристосованого населення?). В будь-якому разі, недовго нам залишилося спостерігати збільшення темпів народжуваності...
Pianist
Jan 20 2009, 18:52
У мене тут є деяка інформація. Зверніть увагу на темпи зростання кількості населення.
Початок н.е. 200 млн. осіб
1830р. 1 млрд. осіб
1928р. 2 млрд. осіб
1960р. 3 млрд. осіб
1976р. 4 млрд. осіб
1989р. 5 млрд. осіб
1999р. 6 млрд. осіб
2005р. 6,5 млрд. осіб
А що буде далі?
Це глобальна катастрофа.
Rainbow
Jan 20 2009, 18:59
Цитата(Pianist @ Jan 20 2009, 18:52 )

А що буде далі?
Вічно зростати не може. Рано чи пізно почнеться вирівнювання.
Marlett
Jan 20 2009, 19:01
Цитата(Pianist @ Jan 20 2009, 18:52 )

А що буде далі?
Це глобальна катастрофа.
Далі перекотиться за поділку 10 мільярдів, після чого почнеться голод, нестача води, місця проживання, сташне безробіття (глобальна катастрофа одним словом). А потім вже кількість населення почне різко падати...
ЗІ: Ріст населення Землі за останні 12 тисяч років
Matrix
Jan 21 2009, 00:08
Цитата(Marlett @ Jan 19 2009, 21:53 )

А щоб це все зупинити, а надто - повернути в старе русло, потрібні просто титанічні зусилля усіх без винятку. От всі говорять - йой, скоро вже буде пізно!треба шось робити!скоро буде пізно! А я вважаю, що ВЖЕ пізно.
повернути нічо неможливо, ентропія (бардак, тобто) завжди зростає... ну хіба всесвіт раптом почне стискатися, тоді може шось і можна буде повернути

але, в тему: хвороби люди самі собі придумали і самі ж від них і страждають, і постійно носяться з тими своїми хворобами, плекають їх, бо за що ж тоді можна буде себе пожаліти... тому наш ворог - ми самі, щоб шось тут змінити тре міняти свою свідомість, а того робити ніхто не хоче, ну чи майже ніхто
Marlett
Jan 21 2009, 20:33
Цитата(Matrix @ Jan 21 2009, 00:08 )

повернути нічо неможливо, ентропія (бардак, тобто) завжди зростає...
Ну не може бути, щоб бардак тільки зростав і зростав, не знаю....Завжди можна покращити ситуацію, принаймні, теоретично
Matrix
Jan 24 2009, 23:11
Цитата(Marlett @ Jan 21 2009, 20:33 )

Ну не може бути, щоб бардак тільки зростав і зростав, не знаю....Завжди можна покращити ситуацію, принаймні, теоретично
не можна, то закони фізики
Marlett
Jan 25 2009, 11:05
Цитата(Matrix @ Jan 24 2009, 23:11 )

не можна, то закони фізики

мені здавалося, що в фізиці навпаки всі процеси в замкнутій системі відбуваються ніби по колу...не знаю, може я щось пропустила, але не уявляю щоб бардак зростав до безкінечності.
хіба що тоді щось має так само зменшуватись...
Pianist
Jan 25 2009, 11:40
Та бардак не буде зростати до безкінечності. Він буде зростати до тих пір поки Земля і природа не витримає. І просто буде переродження. Апокаліпсис. А ми - люди нічого вже зробити не зможемо. Хіба що зупинити всі заводи, всі ЕС і т.д. , тоді може шось зміниться. Але це, як ми всі розуміємо неможливо.
Rainbow
Jan 26 2009, 08:45
Marlett, з одної одної сторони це так з другої сторони чим більше всього тим більше бардак.
Чим воно закінчується.. Варіантів багато..
ggg1089
Jan 26 2009, 19:09
Цитата(Marlett @ Jan 21 2009, 21:33 )

dS>0 це другий закон термодинаміки, який покищо ніхто не заперечив, бо інкаше, це би свідчило, що
можна нагріти тепліше тіло холоднішим. Так ентропія постійно зростає, але це сумарна ентропія всього всесвіту. Якщо взяти конкретно якусь частинку всесвіту, то її ентропія може зменшуватись, але за рахунок збільшення ентропії інших, взаємодіючих з нею, частинок + збільшення загальної ентропії всесвіту (саме те збільшення, dS>0, про яке говорить другий закон термодинаміки).
Ентропія перестане збільшувати тільки тоді, коли перестануть відбуватись будь-які процеси, а отже тоді сумарна ентропія буде рівна нулю.

Цитата(Marlett @ Jan 25 2009, 12:05 )

мені здавалося, що в фізиці навпаки всі процеси в замкнутій системі відбуваються ніби по колу...не знаю, може я щось пропустила, але не уявляю щоб бардак зростав до безкінечності.
хіба що тоді щось має так само зменшуватись...
В тому то і справа, що ти розглядаєш замкнуту систему. Але ж замкнутих систем дуже мало, якщо взяти людину, то вона аж ніяк не замкнута система, а відкрита. Ентропія це не енергія і не матерія, і тому не може підпорядковуватись закону Ломоносова. Ентропія це міра невпорядкованості системи.
Marlett
Jan 26 2009, 20:10
Цитата(ggg1089 @ Jan 26 2009, 19:09 )

Ентропія перестане збільшувати тільки тоді, коли перестануть відбуватись будь-які процеси, а отже тоді сумарна ентропія буде рівна нулю.
І як це називається? Кінець Світу?..
Gaude?mus
Jan 26 2009, 22:08
Власне я себе ворогом людства не рахую. Ворогами на мою думку є ті люди(!), які робрять наше(!) життя гіршим.
ggg1089
Jan 27 2009, 16:49
Цитата(Marlett @ Jan 26 2009, 21:10 )

І як це називається? Кінець Світу?..
Незнаю як це називається. По теорії великого вибуху, спочатку була пустота, і ентропія її була рівна нулю. Але ж це не можна назвати кінцем, і початком в принципі теж не можна назвати, тому що це не подія а стан. І навіть якщо і подія якось з цим пов"язана, то виходячи з того ж другого закону термодинаміки це початок світу а не кінець

Кінець світу по ідеї це суцільна плазма чи щось в тому роді. Хоча, мабуть скоріше за все це анігіляція всього всесвіту

Коротше незнаю
Але ви не переживайте на рахунок збільшення ентропії. Це ж нерівноважний процес скоріше за все, тож можливо коли всесвіт дійде до точки біфуркації, то відбудеться стрибкоподібна зміна параметрів (в тому числі і ентропії). Ну ладно, не буду нічо говорити, я нерівноважну термодинаміку Пригожина ще не читав.
Marlett
Jan 27 2009, 16:56
Цитата(ggg1089 @ Jan 27 2009, 16:49 )

По теорії великого вибуху, спочатку була пустота, і ентропія її була рівна нулю.
Ніяк не можу уявити суцільну пустоту...Повинна ж бути тоді хоч якась енергія, не знаю...ну щось таке, що потім трансформувалось в сучасний Всесвіт - не міг же він взяти і з*явитись на абсолютно пустому місці
ggg1089
Jan 27 2009, 17:08
Цитата(Marlett @ Jan 27 2009, 17:56 )

Ніяк не можу уявити суцільну пустоту...Повинна ж бути тоді хоч якась енергія, не знаю...ну щось таке, що потім трансформувалось в сучасний Всесвіт - не міг же він взяти і з*явитись на абсолютно пустому місці
По теорії великого вибуху спочатку була тільки так звана чорна енергія і абсолютний вакууму. Ця енергія відрізняється від інших, відомих людству, тим, що в неї нема вектора напряму. Це так би мовити стояча енергія.
Суцільну пустоту неможливо уявити людським мозком, так само як і вічність.

А, наприклад, 11-ти вимірний простір думаєш реально уявити? Тож краще забий на це все.
Кожна людина знищує себе по своєму... хтось курить, хтось п*є, хтось лізе в бійки на кожному кроці... Важко узагальнити все до купи, бо як забрати один чинник, то й надалі будуть мати місце інші. Людина сама собі ворог.
Rainbow
Jun 15 2009, 11:37
Цитата(ggg1089 @ Jan 27 2009, 17:08 )

А, наприклад, 11-ти вимірний простір думаєш реально уявити?
Якщо не секрет де таке використовується??
Навіщо так далеко йти? Пригадай комплексні числа ) Мірність простору лише для відчуттів має значення, але не для розрахунків.
Gaude?mus
Aug 1 2009, 22:05
Погоджуюсь із Волошкою, тобто із Ніцше про Земну кору. думаю, людина як паразит, випиває всі соки Землі, знижує природу. коли для паразитів закінчуєтсья ресурс хазяїна, то він починає шукати нового хазяйна.
на мою думку проблема в цивілізації. уявити світ без людини, то всюди гармонія в природі, все взаємозв*язне. Але йдеться про ворога самого людства - саме людство, хоча кожен вважає себе невинним : )
Rainbow
Aug 2 2009, 02:33
Gaude?mus, в тому вся єрунда що це відбувається на більш глобальному рівні.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.