|
Привіт Гість ( Вхід | Реєстрація ) | |
|
|
Jun 2 2010, 18:57
Повідомлення
|
|
![]() Повідомлень: 2.804 Подяки: 448 |
І так розкажу про досвід польотів..
Перш за все всі думають що це дуже дорого. Звісно якщо в якості орієнтира взяти такі шарашкіні контори як Дніпроавіа, Аеросвіт чи ще одну проФФесорську контору Донбасаеро, то дійсно капець повний. Там ціни реально кусаються. Сама дешева ціна це 1100 гр. в дві сторони. Але це вже дешевше ніж СВ від нашої долесної Укрзалізниці. Але всеодно користуватись послугами цих контор нема смислу. Власник то один. Якщо хтось мав тісні відносини з Приватбанком, той знає які приємні сюрпризи очікують його в майбутньому. Різниці між цими конторками практично ніякої. Всі вони находяться в одних і тих же руках. На що можна звернути увагу так це МАУ. Що правда на літо попит зростає і відповідно ціни також. Але тим не менше вони не такі космічні. Якщо з виліт з Києва, то найдорожчий день п'ятниця. В принципі закономірно. Зараз ситуація така що на вихідні з Києві всі просто втікають після роботи. А рейс в 20:20 підібрано просто вдало. В день відправлення ціна може скласти десь порядку 100$. У непопулярні дні десь 80$. Але якщо ви берете за тиждень на перед то вартість буде вже 42$. Інколи на непопулярні дні можна 32$. До літа можна було і 21$ знайти. Зараз народ дуже оживився. Інколи таке буває що вже і місць нема. Як от на час написання цього повідомлення. Інколи ще можна зекономити купуючи туди і назад. Різниця буває десь до 30% якщо в популярні дні. Час вильоту з Києва (Бориспіль) в 20:20. За 40 хв. мінімум до вильоту треба пройти реєстрацію. Якщо ви реєстрацію пройшли, значить вже полетите точно. Тим більше що у регіональних рейсах не треба гаяти час на таку проекрасну конторку як митна служба. Якщо ви прибули на раєстрацію пізніш ніж за 40 хв., то ваш політ пропав. В принципі можна за додаткові гроші, але як не знаю. Ще треба врахувати що у Києві затори на дорогах це вже правило а в часи пік їх відсутність це фантастика, то краще за все їхати від ст. метро Харківська. Так ви за 20 хв заїде. А якщо від залізничного вокзалу можете попасти добряче. Останній раз коли я летів з Києва до Львова, то виїхавши з вокзалу в 17:30, я приїхав у Бориспіль в 19:30. Це за 10 хв до закриття реєстрації. Більше так ризикувати не стану. Зі Львова виліт в 6:45. Тобто бути у аеропорту тре бути максимум в 6:05. В цей час транспорт ще не їздить, відповідно або своїм ходом якщо не далеко живете, або таксі. Час перельоту складає годину. Реально менше. Так розпочавши політ в 20:20, вже в 21:15 я вже був у Львові. По графіку мало бути 1 год. 10 хв. Хоча час я рахую в дорозі трохи по іншій методиці. Так треба за годину бути на реєстрації. До цього додайте годину з центру Києва до аеропорта. Ну і 30 хв з аеропорта Львів до центру Львова. Якщо маєте багаж, ще прийдеться хвилин 10-15 на нього почекати. І того майже близько 3 з половиною години від дверей до дверей. Для порівння найшвидшим варіантом поїзда по часу це буде десь біля 7 годин (в дорозі 6 годин 20 хв.). Щодо персоналу, то не зважаючи що контрольний пакет МАУ в руках держави, сервіс на диво пристойний. У всякому разу по відкликах пасажирів, котрі користувались послугами інших авіакомпаній, МАУ тут найкраще, так як у решти тут взагалі нижче плінтуса. Я нічого поганого по них сказати не можу. Тільки позитивні враження. Якщо ви думаєте що там літають якісь радянські кукурузники, то ви помиляєтесь. У них їх просто немає. У МАУ це Boeing 737. Не самі нові, але і на старйо це точно. Такі ж літаки має Аросвіт, але більшість рейсів виконується чудом бразильського авіабудування Embraer RJ145. Читав про них відгуки. В хвостовій частині душно, тісний. Щодо першого сказати то не знаю, а друге закономірно. Літачок зовсім мініатюрний. Тому просторим бути не може. Але для такої короткої відстані аж бігом згодиться, тільки б ціну спустили. 1300 гр в дві сторони це неадекватна ціна. Щодо мого улюбленого літака, то це Airbus A320 Що ще забув сказати? Запитуйте.. -------------------- Якщо б Янукович запатентував слово проФФесор, то давно б вже був багатшим за Ахметова
|
|
|
|
![]() |
Jul 13 2010, 12:12
Повідомлення
|
|
А тепер трішки про альтернативу. Про досвід з Дніпроавіа.
Перший сюрприз це те що вага ручної багажу, який можна брати з собою на борт, не може перевищувати 5 кг. Правда є одне но. Його ніхто зважує. Це плюс. Історія дальше. Рейс затримали більш ніж на 15 хв. Фіг з ним. Не так багато. Але коли автобус приїхав до літака, то виявилось що замість заявленого Embraer RJ145, полетить Saab 340A. Якщо пошукати по нету, то можна знати, що це дуже надійна машина. Не було жодної аварії. Але те як він в середині, це тільки в Україні таке буває. Цікаво чи знайомі працівники авіакомпанії МРК (MRK), з таким пристроєм як віник? Вже не кажу про якісь складніші. А по часу, за 1год 15 хв, він не встигає подолати цю відстань. Для цього потрібно десь півтори години. День другий. Почалось з того що реєстрацію відкрили 7:45, при тому що виліт в 8:00. На стійці реєстрації написано що обслуговує Аеросвіт. Незнаючих може збити з толку. На цей раз був обіцяний Embraer RJ145. Історія та сама що і в попередньому випадку. Все таки варто навчитись прибирати. Сніданок це взагалі пародія. Краще б не позорились. Мініатюрна чашка чаю, і суперконтік напицьканий вітамінами Еххх. Ясна річ від такого задоволення відмовився: Після такого знайомства з цією авіакомпанією, чомусь ще раз користуватись їхніми послугами, просто немає. Перший фактор це ціна. На МАУ міг би двічі літати з Києва у Львів. А якщо спланувати політ дуже рано, то ще дешевше обійшлись ці два польоти. І все таки летіти в просторому Боінгу 737 приємніше ніж перших двох, в яких головою торкаюсь вже стелю при моєму зрості 178см. Послугами WizzAir не встиг скористатись. Але відсутність рейсу WizzAir зі Львова у Київ, знову ж таки подякуйте Дніпроавіа, точніше їхнім лобістам зверху. Про рейси інших авіакомпанії у цьому напрямку, не чув. Моя думка про них. Це є сама справжня бюджетна авіакомпанія з не бюджетними цінами. Єдиний їхній плюс це частота рейсів. Інші таким не похваляться. -------------------- Якщо б Янукович запатентував слово проФФесор, то давно б вже був багатшим за Ахметова
|
|
|
|
Jul 20 2010, 21:00
Повідомлення
|
|
![]() Повідомлень: 66 Подяки: 2 З: Баришівка - Київ |
То як злітали?
-------------------- |
|
|
|
Jul 21 2010, 08:08
Повідомлення
|
|
satkeysmedia, загалом норм. Але ці запізнення просто дістають. Особливо ранком. Загалом серед всіх авіакомпаній, послугами якими користався рейтинг такий:
1. Lufthansa 2. Czech Airlines 3. МАУ 4. Дніпроавіа Правда перші дві рейсів Львів - Київ не виконують. -------------------- Якщо б Янукович запатентував слово проФФесор, то давно б вже був багатшим за Ахметова
|
|
|
|
Jul 21 2010, 09:14
Повідомлення
|
|
![]() Повідомлень: 66 Подяки: 2 З: Баришівка - Київ |
satkeysmedia, загалом норм. Але ці запізнення просто дістають. Особливо ранком. Загалом серед всіх авіакомпаній, послугами якими користався рейтинг такий: 1. Lufthansa 2. Czech Airlines 3. МАУ 4. Дніпроавіа Правда перші дві рейсів Львів - Київ не виконують. Щоб Lufthansa вийшла на внутрішній Український авіаринок то я напевно був би дуже здивований))) -------------------- |
|
|
|
Jul 21 2010, 10:50
Повідомлення
|
|
satkeysmedia, після історії з WizzAir, при теперішній владі, це з області фантастики.
-------------------- Якщо б Янукович запатентував слово проФФесор, то давно б вже був багатшим за Ахметова
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Версія | Поточний час: 9th September 2010 - 18:37 |